Angelo Moyano

 

 

 

 

Geboren in Spanje. Opgegroeid in Nederland.
Zijn vormgevingstalent komt voort uit ervaring in de motorfietsenbranche. Om zijn talent verder te kunnen ontwikkelen heeft hij behoefte aan meer vrijheid. Dit vindt hij in de beeldhouwkunst. Vrijwel alles mag en kan. 
Zijn creativiteit krijgt meer ruimte en het beeldhouwen stelt hem in staat om vrij te kunnen denken en creëren.

Natuursteen is voor Angelo het ideale materiaal om te beeldhouwen. 
Aangetrokken door de puurheid en zuiverheid, verrast door de kleuren, vorm en nieuwsgierig naar het karakter van de steen. 
Intense gedrevenheid en innerlijke kracht geven hem de wil om organische vormen met de ruwheid van de steen te verenigen in een sculptuur.
Een proces van uiterste concentratie; observeren, stilstaan, beschouwen; keer op keer en steeds weer. Beeldhouwen is voor hem innerlijke verrijking.

Zijn grootste inspiratiebron is de vrouw; haar karakter, sensualiteit, natuurlijke rondingen en bewegingen. Liefde, respect en bewondering voor haar inspireren hem om haar in steen uit te beelden.
De ideale sculptuur is voor hem het beeld waarin zijn ziel verenigd is met die van het model en de steen.

 

Het liefst bezoekt Angelo de steengroeves zelf om bijzondere stenen uit te zoeken.
Dicht bij de bron ontstaat het contact met de steen. De sfeer, oorsprong en echtheid brengen directe verbondenheid. De mooiste stenen in vorm en kleur. De inspiratie groeit.
De verschillende steensoorten, ieder met unieke eigenschappen, maken het werken met natuursteen divers en boeiend. De steen daagt hem uit. De uiteindelijke kleur en uitstraling verrassen steeds weer.
Hij haalt het mooiste uit de steen naar boven waarbij het natuurlijke karakter wordt behouden.

Door zijn achtergrond in de metaaltechniek werkt de kunstenaar ook graag met metalen zoals brons, aluminium en staal.
Sommige stenen sculpturen worden in brons vervaardigd.
De beelden worden in een gieterij gegoten. Het afwerken en patineren doet Angelo zelf waardoor het beeld de perfectie en uitstraling krijgt die hij wenst.
Het mat patineren is een specialisme. Hierdoor krijgt het beeld een zachte warme uitstraling en wordt het brons menigmaal voor steen aangezien.

Não temos nenhum produto para mostrar no momento.

Não temos nenhum produto para mostrar no momento.

Contact

+31 (0)20 6234748

kunstzalenavecht@gmail.com

Opening hours
Mo-Sa
11 AM - 6 PM

  • Facebook - Círculo Branco
  • Instagram - White Circle