Guido Sprenkels

 

 

Guido maakt bronzen beelden. Vormeloze klei of was kneedt hij tot vormrijke, aansprekende beelden. Deze zijn soms realistisch, soms expressionistisch, maar altijd bezitten zij een grote plastische waarde en levendigheid. Hij houdt van overdrijven en weet zijn sculpturen een bijzondere dimensie mee te geven. Waar veel kunstenaars stileren of vereenvoudigen, verrijkt hij juist de vormen van het lichaam. Hoewel hij enkele jaren aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam heeft gestudeerd, beschouwt Guido zichzelf als grotendeels autodidact. Na een lange uitstap waarin hij onder andere de studie psychologie heeft afgerond, heeft Guido zich vanaf 1997 volledig toegelegd op het beeldhouwen. Al snel volgde succes; in 2000 ontving hij de Albert Termote-prijsen sindsdien krijgt hij vele opdrachten. Guido maakt portretten en grote beelden voor in de openbare ruimte. Zijn vrije werk bestaat voornamelijk uit torso’s en andere fragmenten. 


In Leidschendam-Voorburg staan inmiddels vijf beelden van Guido Sprenkels. Het gaat hier om het portret van de koning in het service-centrum in Leidschendam, de Vrijwilliger bij theater Ludens, Atlas de gespierde mannentorso in de Herenstraat. Daarnaast is er ook de plaquette van Winkler Prins, het beeld De Allemansgeest en is tevens onlangs een fraai beeld van Johan Cruijff bijgekomen. 


Het beeld EvenWicht is maar liefst 180 cm lang en staat in het Prinsenhof op de Prinses Beatrixlaan in Den Haag.

 

In 2000 is de Albert Termoteprijs aan Guido Sprenkels uitgereikt en ter gelegenheid van deze prijs  werd een expositie van zijn werk ingericht in Museum Swaensteyn

 

Contact

+31 (0)20 6234748

kunstzalenavecht@gmail.com

Opening hours
Mo-Sa
11 AM - 6 PM

  • Facebook - Círculo Branco
  • Instagram - White Circle